Politika

HGI utvrdila Platformu, detalji uskoro

Hrvatska gradjanska inicijativa potvrdila je na večerašnjem sastanku najviših organa stranke zajedničku platformu za pregovore oko buduće vlade ali nosilac liste Adrijan Vuksanović nije želio da saopšti što tačno sadrži.
HGI utvrdila Platformu, detalji uskoro
Portal AnalitikaIzvor

“Svoje odluke proslijedićemo Bosnjačkoj stranci i koaliciji Albanci Odlučno I dalje ćemo zajednički odlučiviti o narednim koracima”, rekao je on za portal Analitika.

Dodao je da će uskoro biti poznati detalji Platforme manjinskih stranaka pa samim tim I što želi HGI. “Sve što je izneseno u platformi odražava širinu naših partija I smatramo da je ona za opšte dobro svih u Crnoj Gori”, kazao je on.

Vuksanović kaže I da su optimisti da će se pregovori za formiranje skupštinske većine I vlade brzo završiti kako bi se nastavio crnogorski evroatlanski put I ekonomoski rast

Upitan da li špekulacija da unutar Bošnjace stranje postoje dvije struje, od kojih jedna podržava formiranje vlasti sa opozicijom može ugroziti utvrdjivanje Platforme, on je kazao da ne zna da li postoje podjele i koliko su ozbiljne I da kao predstavnik HGI ne bi komentarisao unutrašnje stvari BS-e.

“Ukoliko čak I postoji tako nešto unutar Bošnjačke stranke ili koalicije AO, do sada  nijesu pokazivali da postoje neke torbulencije”, rekao je on.

K.J.

Portal Analitika