Politika

Rakčević: Zbog mandata Đukanović se poigrava sa crnogorskim nacionalnim interesima

''Sinoćnje gostovanje premijera Đukanovića na Pink M televiziji potvrdilo je četvrt vijeka nedosljednosti odlazećeg premijera koji tvrdi da je tek na dan glasanja 16.10.2016. "iz medija saznao za hapšenje 20 terorista koji su trebali da napadnu institucije, pucaju na narod i uhapse ili ubiju premijera'', kazao je Žarko Rakčević predsjednik Građanskog pokreta URA.
Rakčević: Zbog mandata Đukanović se poigrava sa crnogorskim nacionalnim interesima
Portal AnalitikaIzvor

Kako on navodi javnosti je predočeno da se od septembra prate teroristi, te da su crnogorski organi bezbjednosti i specijalni tužilac par dana prije održavanja izbora došli do saznanja o teroristima koji planiraju nasilnu promjenu vlasti.

''Oni su sa 500 ljudi trebali da se ubace naoružani, zauzmu Parlament  i preuzmu vlast, pucaju na narod, žrtvuju nekoliko desetina građana, ubiju Premijera i oduzmu suverenost Crnoj Gori. Uz veliki broj nelogičnosti u iskazima  krajnje neobično je da o ovoj dugo planiranoj i praćenoj  akciji i monstruoznom naumu ovakvih dimenzija i posljedica predsjednik Vlade, ministar unutrašnjih poslova  i ministarka odbrane saznaju tek na dan izbora'', istakao je Rakčević.

Građanski pokret URA smatra da ozbiljnost iznijetih ocjena i posljedice nameću potrebu činjenično utemeljenog i hitnog postupanja i sudskog  procesuiranja svih organizatora, naručioca i izvršitelja. 

''Domaća i međunarodna javnost traži činjenice i sudski epilog. Iskustva i analogije Đukanovićevih četvrt vijeka vladavine, uz pomoć forsiranih podjela, neprijatelja, terorista i izdajnika nameću krajni oprez pri ocjenjivanju i ovog poslednjeg u nizu udara. Zarad očuvanje apsolutne vlasti Đukanović je često stvarao atmosferu straha i ugroženosti, falsifikovao stvarnost i činjenice i povlačio po Crnu Goru i demokratiju pogubne poteze'', govori Rakčević.

Kako dalje navodi pod vođstvom Đukanovića je već ispisana tamna strana istorije.

''Obmanuo je javnost 1991. godine kada je u DPS velikosrpskoj euforiji  izjavio da 30.000 ustaša sprema napad na Crnu Goru, pa smo preventivno napadajući Dubrovnik, ubijajući i rušeći ispisali tamnu stranu istorije. Uz zakašnjelo otužno izvinjenje, Đukanović se deceniju kasnije pravdao da nije imao objektivne informacije. Đukanović je bio predsjednik Vlade kada su stotinu potencijalno opasnih izbjeglica od rata, dominantno Muslimana-Bošnjaka deportovani nazad, suštinski u smrt. Nedostatak informacija i odgovornosti? Nema odgovornosti za zločin, a država Crna Gora plaća oštetu porodicama pobijenih'', ističe Rakčević.

Prema njegovim rjiečima scenario sa teroristima je viđen i 9. septembra 2006. godine.

''Samo dan pred parlamentarne izbore 9. septembra 2006. u Malesiji Đukanovićeva policija je uhapsila 13 od 17 Albanaca "terorista" koji su planirali da ugroze ustavni poredak i bezbjednost Crne Gore. Uhapšeni su navodili da su tučeni, zlostavljani radi iznuđivanja dokaza u  akciji "Orlov let". Oni koji su se pravovremeno žalili Sudu u Strazburu dobili su spor i država Crna Gora je morala da plati obeštećenje'', dodaje Rakčević.

U reagovanju je Rakčević naveo da je vrijeme pokazalo ko se zarad par mandata poigravao sa crnogorskim nacionalnim interesima.

''Bez obzira na plaćene propagandiste i falsifikatore sud vremena je rekao svoje o tim manipulacijama i scenarijima. Vrijeme je pokazalo ko se zarad par mandata poigravao sa crnogorskim nacionalnim interesima i demokratskim normama. Srećan sam što sam u ovim sramnim slučajevima javnim suprostavljanjem vašim činjenjima bio od vas i vaših medija prepoznat kao izdajnik Tokom čitave kampanje, a na sam dan izbora, koalicija Ključ i ja lično smo pozivali na mirne promjene, da "građani ne nasijedaju na provokacije i da ostanu u svojim domovima". Sačekajmo da vidimo sudski epilog za ove "srpsko-ruske teroriste", govori Rakčević.

Rakčević u svom reagoavnju zaključuje da su sve priče o ruskim kontaktima zapravo ''podmetačine''.

''G. Đukanoviću, manipulišete i govorite neistine i oko pitanja NATO. Žarko Rakčević i URA su bili i ostali za Crnu Goru u društvu NATO država. Od dva legitimna načina izjašnjavanja tim povodom prednost dajemo referendumu. Što se tiče podmetačina o nekakvom ruskom diktatu i kontaktima, oni nikada nijesu postojali. Ono što postoji je, kako vi kažete, crnogorska nepouzdanost - ali DPS-a. Postoji vaša partnerska saradnja i potpisani sporazum sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom iz 2011.godine, koju sinoć optužujete da želi slom evropskog sistema vrijednosti. Postoji vaša po Crnu Goru i budžet pogubna saradnja sa ruskim oligarsima tipa Deripaske. Postoji i video zapis sa izjavom predsjednika Vujanovića koji 2013. godine u završnom duelu uoči predsjedničkih izbora sapoštava stav DPS-a: "Saglasili smo se da referendum treba da odluči o sudbini prema NATO", zaključuje rakčević.

Portal Analitika