Region

Pretučen do smrti

Jedna muška osoba sinoć je smrtno stradala u Sarajevu nakon što je pretučena u naselju Hrasno, saopšeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Pretučen do smrti
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, sinoć oko 22.05, Druga policijska uprava obaviještena je da su tri nepoznate osobe u ulici Džamijska, opština Novo Sarajevo, napadnute i pretučena je jedna osoba. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli tragove krvi i oštećeno putničko motorno vozilo marke VW Golf 5. 

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je istog dana u 22.45 sati obavijestio II PU da se u stanu, ulica Džamijska, opština Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba sa povredama glave i leđa. Ljekar je jutros u 00.05 sati konstatovao smrt osobe A.M, rođenog 1966.godine u Rijeci, nastanjenog u Sarajevu. 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. 

Nastavlja se rad na rasvjetljavnju i dokumentovnaju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo), identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopšteno je iz MUP-a KS. 

(N1)

Portal Analitika