Politika

Četničke pjesme i srpske trobojke ključna ikonografija sinoćnjeg skupa

Sinoćni miting pristalica Demokratskog fronta obilježile su četničke pjesme i srpske zastave.
Četničke pjesme i srpske trobojke ključna ikonografija sinoćnjeg skupa
Portal AnalitikaIzvor

Više stotina demonstranata okupilo se u Ulici slobode, nakon čega su prošetali pored Skupštine, zgrade predsjednika države do MUP-a. Nosili su crnogorske i sprske zastave, kao i transparente. Demonstranti su najčešće skandirali „Milo, lopove“, a ispred zgrade MUP-a začule su se i četnička pjesma - „Od Topole pa do Ravne Gore“ i „Oj Kosovo, Kosovo“. Nešto kasnije kada se skup razilazio čulo se i skandiranje „Mi smo Barani, srpski četnici“.

Lideri Demokratskog fronta optužili su sinoć ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da im je zabranio postavljanje bine i koncert u Podgorici ispred Tužilaštva, zbog čega su demonstrativno prošetali sa okupljenim građanima do zgrade MUP-a. Koncert je taj savez namjeravao da organizuje povodom godišnjice početka protesta, a umjesto toga u Ulici slobode održani su samo politički govori.

Danilović je isto što i Milo Đukanović

Nosilac liste DF-a Andrija Mandić pozvao je građane da se prošetaju do MUP-a, a kada su stigli tamo demonstranti i funkcioneri Fronta su skandirali: „Gorane, izađi“, „Gorane, kukavico“, „Milo - Goran“, „Gorane, gotov si“... Mandić se obratio demonstrantima putem megafona na trotoaru ispred MUP-a.

''Večeras smo bili prinuđeni da napravimo ovu šetnju opomene zato što su lokalna samouprava i MUP zabranili naš skup. Došli smo ovdje ispred MUP-a da im pošaljemo poruku - nemojte nikada više zabranjivati skupove DF-a. Opominjemo Vladu. Mi znamo da oni žele da realizuju svoj program tako što će pokušati da vežu ruke DF-u, ali mi ne pristajemo'' rekao je Mandić, poručivši okupljenim demonstrantima da se mirno raziđu, što su i učinili.

Lider PZP-a Nebojša Medojević zahvalio se i izvinio muzičarima koji su trebali da nastupaju. On je prozvao ministra Danilovića zbog zabrane koncerta.

''Umjesto da je sa nama ovdje, Danilović nam izdaje zabrane'' rekao je Medojević. (Pobjeda)

Portal Analitika