Društvo

Domaćinstva duguju 126 miliona EUR za struju

Ukupan dug domaćinstava za utrošenu energiju iznosi 126,46 miliona EUR, pri čemu je njegov trend opadajući, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).
Domaćinstva duguju 126 miliona EUR za struju
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici EPCG kazali su agenciji Mina-business da potrošači iz kategorije ostala potrošnja, prema podacima od 20. septembra, duguju ukupno 45,26 miliona EUR.

Oni su naveli da najveći prosječan dug po potrošaču imaju domaćinstva iz Bijelog Polja, Nikšića i Podgorice, dok je najveći procenat redovnih platiša u Tivtu, Herceg Novom i Kotoru. 

EPCG je, kako su saopštili njeni predstavnici, na kraju avgusta prvi put evidentirala više od 50 odsto potrošača ili 177 hiljada domaćinstava koja redovno izmiruju obaveze i po tom osnovu ostvaruju popuste od pet ili deset odsto. 

Oni su dodali da EPCG kontinuirano sprovodi akcije i nudi potrošačima mogućnosti da potpisivanjem protokola izmire svoj dug u ratama, dinamikom koju zajendički dogovore.

EPCG četvrti put realizuje akciju pod nazivom Podijelimo teret, kojoj se od početka avgusta pridružilo čak 7,37 hiljada domaćinstava. 

“Akcija podrazumijeva izmirenje dugovanja, bez obzira na njegovu visinu, u fiksnim mjesečnim ratama od 20 EUR, bez učešća i bez daljeg obračuna zatezne kamate”, objasnili su iz EPCG.

Jedini uslov za potpisivanje sporazuma je, kako su naveli, izmirenje tri posljednja računa.
 

MINA

Portal Analitika