Zanimljivosti

Lopta ga pogodila u glavu i - spasila mu život

Svako koga je lopta pogodila u glavu zna koliko je to bolno, no za jednog danskog navijača to je bio najsretniji trenutak u životu.
Lopta ga pogodila u glavu i - spasila mu život
Portal AnalitikaIzvor

Naime, velikog navijača danskog Brondbija, Davida Nilsena je prije nešto više od mjesec dana za vrijeme zagrijavanja za danski derbi između njegovog voljenog kluba i Kobenhavna, napadač Kamil Vilček pogodio loptom tačno u glavu.

Udarac napadača Brondbija bio je neprecizan s nogometne strane, ali za Nilsena nije mogao biti precizniji. David se potom onesvijestio, a ubrzo su u pomoć pristigli i ostali navijači, a zatim i kola hitne pomoći.

Onesviješteni navijač odveden je u bolnicu, gdje je pregledom utvrđeno kako ima početni stadij tumora na mozgu.

David je odmah podvrgnut liječenju, a nakon početnog tretmana, ovu nevjerovatnu priču objavio je na svom Facebook profilu:

'Pozdrav svima. Zovem se David i navijač sam kojeg je pogodila lopta za vrijeme zagrijavanja za utakmicu Brondbyja i Kobenhavna. Želim se zahvaliti liječnicima, redarima i navijačima koji su se zatekli pored mene u tom trenutku, jer vaša brza reakcija spasila mi je život.

Ne mogu opisati koliko sam vam zahvalan. Ispostavilo se da imam tumor na mozgu, koji ne bi bio otkriven da me Vilček nije pogodio u glavu, zahvalan sam i njemu. Upravo se oporavljam od operacije. Vječno sam vam zahvalan svima.'

avaz.ba

Portal Analitika