Politika

Cdu: Spremni da preuzmemo vlast i odgovornost za razvoj Budve 

Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" organizovaće sjutra, 17. septembra, na prostoru između crkava u Starom gradu u Budvi, predizbornu konvenciju.
Cdu: Spremni da preuzmemo vlast i odgovornost za razvoj Budve 
Portal AnalitikaIzvor

Na skupu će govoriti kandidati za odbornike i Dragan Purko Ivančević, nosilac naše liste. Kao posebni gost, konvenciji će se obratiti poznati kantautor i naš prijatelj Đorđe Balašević. 

''Konvencija će biti prilika da predstavimo osnove našeg Programa sanacije i obnove Budve. Tri osnovne komponente tog programa, koje treba da uspostave temelj za našu politiku obnove i razvoja budvanske opštine su: Prvo, ekspertska revizija finansijskih izvještaja opštine Budva Za taj posao ćemo angažovati profesionalnu i nepristrasnu agenciju, koja treba da nesumnjivo utvrdi pravo stanje u finansijama lokalne samouprave i javnih preduzeća. Da bi spasili i obnovili Budvu, moramo znati tačno stanje finansija'', navodi se u saopštenju Cdu-a.

Kako dalje navode neophodna je i izrada Imovisnke karte opštine Budva.

''Moramo znati čime raspolažemo u smislu vlasništva nad zemljištem i objektima, ali i vlasničkim pravima i obavezama u svim situacijama gdje se Opština javlja kao vlasnik. Takva imovinska karta će biti polazna osnova za odgovorno i efikasno upravljanje imovinom svih građana Budve'', ističu iz Cdu-a.

Prema njihovim riječima politiku o upravljanju resursima opštine Budva temelje na zaboravljenoj istini da naša opština nije samo pojas od 200m uz more.

''Ne smijemo nastaviti sa praksom da se razvoj naše Budve odnosi samo na zemljište koje je uz more. Budva nije samo to, niti to smije biti.  Budvanska opština je od Jaza do Buljarice, pa od Stanjevića preko Paštrovske gore, do Brajića. Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" je spremna i odlučna da, po preuzimanju vlasti i odgovornosti za razvoj Budve sarađuje sa svima koji dijele naše stavove i planove, izuzimajući one čije je činjenje, podrška ili odobravanje jedne pogrešne politike srozalo naš grad i našu opštinu na najniže grane'', zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika