Društvo

BOLJEVIĆ: Spriječiti moguću torturu neželjenim porukama

Poruke političkog sadržaja u potpisu Demokratskog fronta koje su sinoć stizale gradjanima CG i koje su prijavljivali operaterima nisu imale odobrenje niti saglasnost Telekoma, a ni korisnika, što po Zakonu mora postojati, kazala je PR kompanije Marija Ražnatović.
BOLJEVIĆ: Spriječiti moguću torturu neželjenim porukama
Portal AnalitikaIzvor

Ražnatović kaže da su zbog toga ove poruke označene kao neželjena komunikacija koju su oni zaustavili.

Telekom nije ustupio podatke o svojim korisinicima, niti je ustupio ovaj tip usluge, a budući da smo imali prijave korisnika Telekoma da se desava jedan neželjeni sadržaj, mi smo u skladu sa tim reagovali„, rekla je Ražnatović.

poruke politickih partija

Ekspert za telekomunikacije Predrag Boljević kaže da je je Zakonom o elektronskim komunikacijama ovo strogo zabranjeno, te da se tretira kao prekršaj, za koji je zaprijećena kazna od 4 do 20.000 eura. Osim toga Krivični zakonik ovakva djela prepoznaje kao krivična, ističe Boljević.

Ukoliko naša inspekcija ne reaguje, ukoliko Tužilastvo ne reaguje po službenoj dužnosti, zašto ne bi I ostali akteri izborne utakmice krenuli u sličnu propagandu I tada bi crnogorski građani bili izloženi torturi„, rekao je Boljević.

Pink M

Portal Analitika