Politika

Vujović najvjerovatnije ide iz Vlade, Marić i Mugoša vagaju

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović najvjerovatnije će podnijeti ostavku na tu funkciju, dok ministri rada i socijalnog staranja i poljoprivrede Boris Marić i Budimir Mugoša, još uvijek vagaju o svom statusu u tzv. Vladi izbornog povjerenja, saznaje Portal Analitika od dobro obaviještenog izvora.
Vujović najvjerovatnije ide iz Vlade, Marić i Mugoša vagaju
Portal AnalitikaIzvor

Drugi izvor našeg portala tvrdi da će i Mugoša sigurno podnijeti ostavku na funkciju ministra poljoprivrede.

Vujović, Marić i Mugoša zakazali su za sjutra u 10 časova konferenciju za medije na kojoj će objelodaniti svoju odluku o odlasku ili ostanku u Vladi. Oni su na funkcije u Vladi došli kao nestranački eksperti u ime tzv. opozicione trojke - Građanskog pokreta URA, Demosa i Socijaldemorkatske partije (SDP).

Podsjećamo, GP URA je odlučio početkom avgusta da napusti Vladu zbog, kako su kazali, drastičnog kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima. Demos je 14. avgusta odlučio da ostane u Vladi, da bi, kako su saopštili, dali doprinos sprječavanju svih odblika zloupotreba u izbornom procesu, dok je SDP, takođe, donio odluku o ostanku u Vladi. 

Lider SDP-a Ranko Krivokapić podržao je ministre da nastave sa dosadašnjim radom, a  u ponedjeljak uveče je i Glavni odbor SDP-a sugerisao da bi u suprotnom otvorili vrata izbornim zloupotrebama.

Portal Analitika