Region

GNUSAN ČIN: Zapalili siromaha i ostavili ga da umre

Ramiz Jahić iz Jelovče Sela na području Gradačca zadobio je teške opekotine zbog kojih se nalazi na liječenju u bolnici u Tuzli. Prema nezvaničnim informacijama, Jahića, koji je bio pod dejstvom alkohola, u ponedjeljak je zapalila grupa ljudi sa kojima se družio u jednoj vikendici.
GNUSAN ČIN: Zapalili siromaha i ostavili ga da umre
Portal AnalitikaIzvor

“Naš sugrađanin, pod uticajem alkohola, zapaljen je na vikendici, nakon toga akteri su ga dovukli u njegov dom i ostavili sa velikim opekotima i jakim bolovima. Kako je navedeno, naš sugrađanin zbog velikog straha ne smije da kaže ko su akteri ovog, slobodno možemo reći zločina. Nadamo se da će Ministarstvo unutrašnjih poslova TK preduzeti sve potrebne mere kako bi se počinitelji pronašli i kaznili za ovo gnusno delo” , napisao je Amar Malohodžić iz Gradačca na svom Fejsbuk profilu, reagujući na ovaj stavičan slučaj.

Kako je za Radio Gradačac potvrđeno u policiji, službenici krim policije MUP Tuzlanskog kantona, vode istragu o ovom slučaju.

“Poštovani prijatelji, čuvajte i branite siromahe… slabašne ljude. Ovako se desi kada drugovi, imućniji se iživljavaju nad prijateljem koji… živi sam, odan alkoholu ali tako mu Bog pamet dao. Pijan, zapaljen, ostavljen na vikendici pa dovučen kući i ubačen u sobu sa velikim opekotinama i bolovima sam u sobi… Neka je sram i stid aktere ovog nedjela, da li oni bili krivi ili ne, zašto su ga u ovakvom stanju ostavili “ , istakao je Malohodžić na svom profilu.

U međuvremenu, putem društvenih mreža pokrenuta je humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za liječenje Ramiza Jahića. Radi se o osobi u stanju socijalne potrebe, bez redovnih prihoda.  

Akciju je Amar Malohodžić koji poziva humane ljude da mu se pridruže. Dobrodošla je pomoć u odjeći, ljekovima, novcu, namještaju i slično.

blic.rs

Portal Analitika