Društvo

Bogdanović: Uskoro Park cetinjskih pjesnika

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i Nevladina organizacija „Cetinje moj grad“ pokrenuli su inicijativu za uspostavljanje Parka cetinjskih pjesnika. Pomenuta je inicijativa predstavljena na sastanku u Prijestonici Cetinje, kojem su prisustvovali istaknuti umjetnici i građani Cetinja.
Bogdanović: Uskoro Park cetinjskih pjesnika
Portal AnalitikaIzvor

Tokom događaja, Bogdanović je podržao ideju da se na lokaciji pored sadašnjeg Fakulteta dramskih umjetnosti uredi postojeća zelena površina koja će, po radovima, simbolično biti nazvana Park cetinjskih pjesnika.

Učesnici sastanka dogovorili su i da u narednom vremenu bude formiran Odbor za realizaciju inicijative, kojim će rukovoditi gradonačelnik Bogdanović i član Savjeta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Marko Špadijer, a pored njih sastav ovog Odbora činiće i Dimitrije Popović, Vesko Pejović, Aleksandar-Saša Čilikov, Rajko Radusinović, Mladen Lompar, Božidar Ivanović, Milorad Popović i Predrag Pejović. Nakon toga, uslijediće izrada projektne dokumentacije i postupak pred nadležnim organima za dobijanje neophodnih dozvola.

Površina Parka cetinjskih pjesnika biće oko 500 kvadratnih metara. Pritom, u parku će se nalaziti i skulptura istaknutog cetinjskog pjesnika Aleksandra - Lesa Ivanovića.

Portal Analitika