Region

BiH dočekuje zvijezdu Igre prijestola: Ser Davos stiže u Sarajevo!

Irski glumac Lijam Kaningem, koji se proslavio ulogom Davosa Sivorta u svjetski popularnoj TV seriji "Game of Thrones", dolazi u petak u Sarajevo, gdje će prisustvovati 22. izdanju Sarajevo Film Festivala, saznaje portal Klix.ba.
BiH dočekuje zvijezdu Igre prijestola: Ser Davos stiže u Sarajevo!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je glumčeva druga posjeta Sarajevu, a na ovogodišnjem SFF-u će se predstaviti svojim novim filmom "The Childhood of a Leader".

Lijam je tokom osamdesetih godina bio električar, a nakon što je vidio reklamu za glumačku školu, odlučio je da se u nju upiše. Zahvaljujući tom običnom oglasu, danas ga gledamo u "Igra prijestola".

Cunningham je postao svjetski poznat zahvaljući ulozi kapetana Ryana u odličnom nezavisnom horor filmu "Dog Soldiers". Od tada je glumio u mnogim visokobudžetnim britanskim i američkim filmovima, uključujući "The League of Gentlemen's Apocalypse", "The Wind That Shakes the Barley", "Mumija: Grobnica zmajskog cara", "Hunger", "Sudar titana" i "Centurion".

U mega popularnoj seriji glumi Ser Davosa, nekadašnjeg krijumčara, kneza Kišne Šume i admirala Uskog mora, poznat po nadimku Vitez od luka.

Klix.ba

Portal Analitika