Zanimljivosti

LET'S DO IT!: Posljednje riječi osuđenika na smrt koje odzvanjaju kroz vječnost

Kada je ovim osuđenicima na smrt došao "sudnji čas" i kada su bili svjesni da odbrojavaju posljednje minute života, surova istina nije ih prestravila, već su s osmjehom na licu sačekali kraj. Njihove posljednje riječi su nerijetko bile veoma duhovite.
LET'S DO IT!: Posljednje riječi osuđenika na smrt koje odzvanjaju kroz vječnost
Portal AnalitikaIzvor

Geri Gilmor je osuđen na smrt u ljeto 1976. zbog dvostrukog ubistva. Birao je između vješala i strijeljanja i odabrao ovo drugo. Veče prije smaknuća proveo je s porodicom i prijateljima, a njegov ujak priznao je da mu je prošvercovao tri fraklića viskija koje je Gilmor iskapio.

Ujutro su ga vezali za stolicu, a na nju su pričvrstili vreće s pjeskom kako bi zadržale metke. Kad su ga pitali ima nešto da kaže za kraj rekao je: "Let's do it" (Uradimo to), a osnivač reklamne agencije Vajden i Kenedi, Den Vajden kaže kako su njegove posljednje riječi bile inspiracija za Najkijev čuveni slogan "Just do it".

Džejms Di Frenč je služio doživotnu kaznu zbog ubistva motociklista. Htio je da izvrši samoubistvo, ali nije smogao snage, pa je ubio svog cimera u ćeliji kako bi ga osudili na smrt. Skončao je na električnoj stolici, a posljednje riječi su mu bile: "Šta mislite o ovom naslovu? French Fries (prženi krompirići)".

Džimi El Glas takođe je ubica koji je posljednje trenutke života proveo na električnoj stolici. Iskusni kriminalac s cimerom je pobjegao iz zatvora i ubio bračni par zbog čega je osuđen na smrt. Posljednje riječi bile su mu: "Radije bih pecao".

Džordž Epl poigrao se riječima prije nego što su ga ubili strujom.

- Pa gospodo, uskoro ćete vidjeti pečenu jabuku (baked apple) - rekao je.

Vinsenta Gatireza ubili su 2007. smrtonosnom injekcijom. Vjerovalo se da je patio od bipolarnog poremećaja, a posljednje riječi su mu bile: "Volio bih svima da kažem da mi je žao zbog svega što se dogodilo. Moja greška. Volio bih i da zahvalim svima koji su bili sa mnom sve ove godine. Sestri Doris, mojoj majci, braći, ocu. Volim vas sve. Gde je onaj moj dvojnik kad mi stvarno treba?".

 

blic.rs

Portal Analitika