Društvo

ADP Zid: Program za povećanje zapošljivosti mladih

Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP)-Zid pozvala je zainteresovane da se prijave za program za povećanje zapošljivosti, kroz koji će mladi do 35 godina ostvariti šansu na rad, unaprijeđenje sposobnosti, sticanje vještina, iskustva i predstavljanje na tržištu rada.
ADP Zid: Program za povećanje zapošljivosti mladih
Portal AnalitikaIzvor

U program, za koji se prijave mogu dostavljati do 22. avgusta, biće uključeno 15 polaznika.

"Program je namijenjen mladima do 35 godina starosti, koji su tri ili više godina nezaposleni, a koji su zbog iskustva u prošlosti, kao što su život na periferiji ili selu, loši uslovi, život bez ili sa jednim roditeljem, nemogućnost školovanja i problemi u porodici, u riziku od diskriminacije u procesu zapošljavanja", kazali su predstavnici ADP-ZID.

Cilj programa je, kako su objasnili, povećanje zapošljivosti mladih i podsticanje ravnopravnog uključivanja u život zajednice.

Program je besplatan i sastojaće se iz edukativnog i praktičnog dijela. Program će trajati od septembra do kraja godine, a edukativni dio sprovodiće se dva puta sedmično po tri sata.

"Praktični dio baziran je na pripremi i prodaji časopisa koji će se baviti socijalnim temama. U edukativnom dijelu sprovodićemo radionice za unaprijeđenje ličnih osobina, ali i posebnih vještina potrebnih za zaposlenje, kao što su komunikacija, rad na kompjuteru, vještine prezentacije i prodaje i radna prava", naveli su iz ADP-ZID.

Za sve polaznike programa biće obezbijeđjena praksa na jednoj od pozicija - priprema i promocija časopisa, kolporter i distribucija časopisa.

"To je prilika da korisnici programa nadograde i prošire kapacitete koji će upotpuniti njihovu radnu biografiju i osigurati preporuku pri zaposlenju", rekli su iz ADP-ZID.

Oni su naveli da su uslovi za prijavu minimum tri godine nezaposlenosti, završena srednja škola, mjesto stanovanja Podgorica i njena okolina i maksimum 35 godina starosti.

Prijave se mogu poslati putem Facebook stranice ADP-Zid, e-maila zid@zid.org.me ili telefona 020 20 71 30.

Prijava treba da sadrži osnovne podatke, odnosno ime i prezime, kontakt telefon, datum rođenja, mjesto boravka, stručnu spremu i radno iskustvo.

(Mina biznis)

Portal Analitika