Region

Uhapšen saradnik Luke Bojovića osumnjičen za ubistvo Čeda Đokića

Jedna osoba, koja se dovodi u vezu sa ubistvom Čeda Đokića, prije dva dana u Zvorniku, uhapšena je po međunarodnoj potjernici.
Uhapšen saradnik Luke Bojovića osumnjičen za ubistvo Čeda Đokića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Trenutno se nad njim obavlja kriminalistička obrada, nakon čega će biti jasnije da li je ta osoba učestvovala u Đokićevoj likvidaciji.

Kako nezvanično saznaje "EuroBlic", riječ je o Filipu Koraću, desnoj ruci vođe zemunskog klana Luke Bojovića. Uhapšen je prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, oko 20 časova.

U SJB Zvornik ni juče nijesu znali lokaciju sa koje je pucano na Đokića, ali su zato došli do saznanja da je ispaljen samo jedan metak.

Jovica Vasilić, v.d. načelnika SJB Zvornik, kaže da je istraga još u toku i da se čeka obdukcija, te da je Đokića ubila nepoznata osoba jednim hicem.

Na Đokića je pucano jednim metkom, koji je najvjerovatnije bio rasprskavajući. Zato imamo jednu ulaznu i dvije izlazne rane na tijelu ubijenog. Metak je prošao kroz tijelo Đokića, a dvje rupe su nastale kao rezultat odvajanja zrna i košuljice hica, te su one stvorile više oštećenja. To potvrđuju i dva oštećenja na staklu balkonskih vrata - rekao je Vasilić.

Na pitanje da li su bezbjednosne kamere, koje su nedavno postavljene u gradu, eventualno snimile vozilo “škoda felicija” koje je nađeno zapaljeno, Vasilić je rekao da se rade pregledi svih video nadzora u širem području gdje postoje kamere, ne samo u gradu Zvorniku.

zvornik1

- U trenutku uviđaja policajci su došli do saznanja da je na području MZ Papraća, opština Šekovići, nađeno zapaljeno vozilo marke “felicija”. Po naredbi tužioca iz Vlasenice obavljen je uviđaj kojim je utvrđeno da je auto zapaljen, te se trenutno radi na utvrđivanju eventualnog povezivanja paljevine automobila sa ubistvom - dodao je Vasilić.

Mladen Savić, šef Odseka opšteg kriminaliteta u SJB Zvornik, istakao je da se još ne zna ni tip oružja ni tačna lokacija izvršenja ubistva.

- Još ne znamo kojom vrstom oružja je izvršeno ubistvo. Sve što je nađeno na licu mjesta tokom uviđaja biće predmet vještačenja - rekao je Savić i dodao da je Đokić bio je bezbjednosno interesantno lice.

- Ubijeni Đokić je bio predmet naših obrada, osuđivan je, odnosno ima kaznenu evidenciju - rekao je Savić.

Čedo Đokić (60) ubijen je u ponedjeljak ujutru na balkonu stana u Ulici patrijarha Pavla u Zvorniku, koji se nalazi na trećem spratu.

Građani Zvornika sa nestrpljenjem očekuju završetak istrage, pogotovo zbog špekulacija da je pucano sa lokacije između gradskog stadiona i sportske dvorane, pored samog magistralnog puta, što znači da je, možda, ubica bio vidljiv prolaznicima.

Blic.rs

Portal Analitika