Region

Prijedorčanin lažnim crnogorskim pasošem htio da putuje u EU

Policija iz Prijedora utvrdila je da šezdesettrogodišnji Prijedorčanin I.B. ima lažni crnogorski pasoš, kojim je namjeravao da putuje u Evropsku uniju, gdje mu je ulazak sa BiH putnom ispravom zabranjen pošto je deportovan iz Belgije zbog krivičnih djela i prekršaja.
Prijedorčanin lažnim crnogorskim pasošem htio da putuje u EU
Portal AnalitikaIzvor

Utvrđeno je to nakon što je ovom muškarcu ukradena torbica.

"U toku rasvjetljavanja krađe, počinjene 1. avgusta na štetu I.B., policajci su došli do informacije da je oštećeni u momentu krađe torbice, pored putne isprave izdate od strane MUP-a RS, imao i putnu ispravu sa istom fotografijom, ali izdatu od strane MUP-a Crne Gore, a na ime M.S.", rekli su za "Nezavisne" iz policije.

Zbog sumnje da je I.B. falsifikovao ispravu, nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

"Utvrđeno je da je on u Crnoj Gori dobio putnu ispravu na način da je koristio drugo ime. Policajci su utvrdili i da je imao namjeru da takvu putnu ispravu upotrijebi za prelazak granice i ulazak u zemlje EU, jer sa putnom ispravom MUP-a RS koja je izdata na njegovo pravo ime, nije mogao putovati pošto je u avgustu 2015. godine deportovan iz Belgije zbog izvršenih krivičnih djela i prekršaja", kazali su iz policije.

Sporni pasoš je privremeno oduzet.

(Nezavisne)

Portal Analitika