Politika

Abazović: DPS ne može ostvariti pobjedu bez zloupotreba

Demokratska partija socijalista (DPS) ne može pobijediti na izborima bez zloupotreba i prevara i zbog toga su požurili da pregaze Sporazum o slobodnim i fer izborima, smatraju u Građanskom pokretu URA.
Abazović: DPS ne može ostvariti pobjedu bez zloupotreba
Portal AnalitikaIzvor

U reagovanju na izjavu potpredsjednika Vlade, Duška Markovića, koji je kazao da odluka opozicione trojke da napusti Vladu otvara pitanja o mogućim posljedicama, ali da ne želi da vjeruje da će opozicione partije bojkotovati oktobarske izbore, potpredsjednik URE, Dritan Abazović naveo je da je lako zaključiti da su DPS i Marković frustrirani.

Kako je kazao Abazović, Marković, koji je dosta uložio u Sporazum, je na kraju shvatio “ono što je njegov šef znao na početku”.

“To je da DPS ne može ostvariti pobjedu bez zloupotreba i izbornih prevara. Zato su brže bolje potrčali da pregaze ono što su sami potpisali, ne mareći za dogovor, Ustav, građane i međunarodnu zajednicu”, naveo je Abazović u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

Stoga, kako je rekao Abazović, razumije nervozu Markovića, naročito ako se ima u vidu činjenica da je njegov šef, Milo Đukanović srozao njegov autoritet tako što je, dodao je, ignorisao ono što je on dugo i iscrpno dogovarao sa opozicijom.

Prema riječi Abazovića, Marković, kao neko ko je bio duboko uključen u Sporazum, zna koliko su vremena potrošili na odredbu o konsenzusu.
“Ali je sada jasno da se Marković džaba predstavljao kao neko ko se pita u DPS-u. Ipak, nadam se da to neće eskalirati i prerasti u fizički obračun, kao u slučaju njihovih ministara”, dodao je Abazović.

On je poručio Markoviću da je prirodno i ljudski da opozicija bude frustrirana kada gleda kako “DPS sa satelitima rasprodaje i krči državna bogatstva, pljačka državu i ostavlja pustoš za buduće generacije”.

“Takođe, potpuno je prirodno i logično da u stranci, čiji je donedavni potpredsjednik, glavni ideolog i politički savjetnik vođa organizovane kriminalne grupe, imaju drugačije emocije prema ovakvim fenomenima”, saopštio je Abazović.
Kako je kazao, URA neće dozvoliti ni DPS-u, niti bilo kome drugom da se igra sa građanima Crne Gore i da, dodao je Abazović, koruptivnom većinom pljačkaju državu "u ponoćnim seansama parlamenta".

“I na kraju, poručujem Markoviću da ne brine za opoziciju, jer ionako ima dosta problema sa Specijalnim tužilastvom. Priznajem, sporazumi o priznanju krivice im idu mnogo bolje nego ovi politički. Pa nek se njih i drže”, zaključio je Abazović.

Portal Analitika