Društvo

Ramo Bralić na čelu kompleksa Meljine

Konzorcijum vlasnika Privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine odlučio je juče da novi predsjednik Upravnog odbora Opšte bolnice Meljine bude Ramo Bralić. Potpredsjednica je Manolina Bašović, dok je Antonija Vujović izabrana za novog člana Upravnog odbora.
Ramo Bralić na čelu kompleksa Meljine
Portal AnalitikaIzvor

Bralić ima veliko iskustvo, jer je ranije obavljao ključne funkcije u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

U periodu 1998. – 2001. godine obavljao je dužnost ministra trgovine u Vladi Crne Gore.

Od 2001. – 2009. godine godine bio je generalni direktor Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje.

Inicirao je i učestvovao u izradi „Strategije razvoja Kliničkog Centra CG“ do 2020. godine, kao i „Strateško – razvojnog programa Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje do 2011.“, kojim je predviđena implementacija 19 projekata, od kojih je 17 uspješno realizovana do 2010. godine.

Bio je nosilac uspostavljanja javnih nabavki u zdravstvenom sistemu crne Gore, inicijator izgradnje i opremanje Klinike za onkologiju Kliničkog Centra Crne Gore, kao i projektovanja i izgradnje Doma zdravlja u Bijelom polju. Radio je na rekonstrukciji i opremanju javnih zdravstvenih ustanova, uvođenju novih telekomunikacionih mreža i savremenih telekomunikacionih dostignuća u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Bolnica u Meljinama ovih dana je u žiži crnogorske javnosti, nakon što je Opština Herceg Novi odblokirala račun bolnice i omogućila reprogram duga za iznos poreza na 18 mjesečnih rata.

Od ranije postoji sukob na relaciji Vlada  – vlasnici bolnice. 

Portal Analitika