Društvo

Katnić: Djelovi sistema i oni koji gube slobodu ratuju protiv Tužilaštva

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i danas u parlamentu govorio je o specijalnom ratu protiv Tužilaštva.
Katnić: Djelovi sistema i oni koji gube slobodu ratuju protiv Tužilaštva
Portal AnalitikaIzvor

Kako se izrazio, postoje ozbiljni ataci na Tužilaštvo u cjelini, posebno na Specijalno tužilaštvo. To rade, kako je dodao, oni prema kojima su usmjerene mjere SDT-a.

"Oni su i razumljivi od onih koji treba da izgube slobodu zbog počinjenih krivičnih djela kao i da im se oduzme velika imovina, što je već i učinjeno u iznosu od oko 30 miliona kada su posrijedi slučajevi iz Budve" istakao je on. 

Postoje, kako kaže, i osnovi sumnje da i određene strukture djeluju iz ovih ili onih razloga. 

"Pred Osnovnim državnim tužilaštvom vodi se jedan predmet protiv određenih lica u vezi sa nekih 850 hiljada eura o čemu dalje ne bih govorio. 

Pred Specijalnim državnim tužilastvom vodi se jedna istraga. Vama je poznato da je prema određenim policijskim službenicima SDT donijelo naredbu o sprovođenju istrage. Postoji sumnja da su određeni strukture i službenici djelovali na sprječavanju aktivnosti SDT-a u pravcu zbog kojih postoji, a to je da otkriva krivična djela iz svoje nadležnosti.

Iz raznih razloga su se u to uključili određeni djelovi sistema i u vezi sa tim sprovode se izviđajne radnje. Javno se izvinjavam svojoj supruzi koju sam u sve ovo upleo. Radi se o događajima za koje smo saznali kasnije. Imamo dokaze kako su i od koga oni pripremani, izvinjavam se i dvojici neimenovanih policajaca, bio je plan da oni budu pozvani telefonom i obavijesteni da je u toku neka korupcija" naveo je on.  

Katnić je pomenuo i, kako je kazao, "famozno" saopštenje menadžmenta policije, koje se odnosilo na tvrdnju da je SDT militarističkim metodama lišavalo slobode, ne radi orkrivanja krivičnih djela već radi priznavanja krivice.

"To je takođe u fokusu ispitivanja SDT-a, vrši se izviđaj i o tome ćete biti obaviješteni" kazao je Katnić poslanicima.  (Antena M)

Portal Analitika