Društvo

Potrebna pomoć samohranoj majci: Često su gladni!

Banka hrane apelovala je na pomoć Sabini Krnić iz Podgorice koja samostalno vodi brigu o troje maloljetne djece, dva dječaka od osam godina i godinu dana i djevojčici koja ima četiri godine, a dešava se, da zbog skromnih primanja nemaju ništa od hrane u kući.
Potrebna pomoć samohranoj majci: Često su gladni!
Portal AnalitikaIzvor

Sabinin suprug je zlostavljao godinama, da bi nastavio nakon njenog odlaska iz kuće. Podgorički organ za prekršaje ga je, zbog toga, kaznio mjerom zabrane prilaza, a Sabina trenutno živi u stanu svoje majke sa djecom.

jdwbks

Stan u kome žive dio je socijalnog smještaja koji je njena majka dobila kao socijalno ugroženo lice sa invaliditetom prije četiri godine.

Uslovi stanovanja nijesu primjereni životu sa troje djece, mada se uviđaju napori koje Sabina ulaže, zajedno sa svojom majkom da prostor u kojem žive bude udobniji za život. Stan je skromno namješten, veoma je uredan i čist, ali bez grijanja  tokom zimskog perioda.

Temperatura u stanu je zimi jako niska i Sabina zajedno sa svojim ukućanima prinuđena je da nosi jaknu i kapu kako bi se ugrijali. Kaže da imaju malu grijalicu koju koriste, ali koja ne može da ugrije stan dovoljno. Takođe  vode računa o struji koju troše, jer su primorane da žive od socijalne pomoći.

Iz Banke hrane tvrde da u kući nijesu imali ništa od hrane, a Sabina još doji dijete iako je dva puta operisana u toku jedne godine od karcinoma dojke.

20160504-132307

Nemaju mašine za pranje veša, šporet i televizor, a djeci treba garderoba, obuća, veš, dječija kolica, krevetac, posteljina i posuđe.

Svi koji žele mogu pomoći novčano, to mogu na žiro račun koji Sabina ima kod Societe generale banke na broj 550012010008384793 ili mogu od Banke hrane dobiti kontakt porodice putem telefona 069 495 680, e maila bankahranepg@gmail.com ili na fb stranici u inboxu.

Takođe, potrebna je pomoć u namirnicama, odjeći , obući, garderobi. aparatima za domaćinstvo.

Portal Analitika