Politika

Grčki Parlament će ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. g. Sotirios Atanasiu ambasadora Republike Grčke u Crnog Gori.
Grčki Parlament će ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik se zahvalio na podršci evropskim i evroatlanskim integracija Crne Gore i istakao da je Solunski Samit, juna 2003, potvrdio i oblikovao istorijsku perspektivu za sve zemlje Zapadnog Balkana u EU, i da je to proces bez alternative za demokratsko i ekonomsko jačanje ovog regiona.

Ambasador Atanasiu informisao je predśednika da će Grčki Parlament uskoro ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u i da će imati podršku svih političkih partija u Parlamentu. Izrazio je zadovoljstvo što će Republika Grčka biti među prvim članicama koje će to uraditi i time poslalati jasnu poruku o neophodnosti što bržeg završetka ovog procesa.

Pajović je istakao da ne treba zaboraviti da je upravo Republika Grčka bila prva kontakt zemlja sa NATO-om i da još od tada Crna Gora ima veoma intenzivnu saradnju u oblasti odbrane, naročito u školovanju kadeta i pripadnika Vojske, saradnje mornarica, zajedničkog učeća u međunarodnim misijama i operacijama.

Portal Analitika