Društvo

Bošković primio osvajače medalja na Evropskoj Univerzijadi

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković primio je danas, 25. jula studente Univerziteta Donja Gorica Ivana Simonovića, Mirka Rudića, Stefana Pajovića, Filipa Vujadinovića i Konstantina Vujoševića koji su osvojili medalje na Evropskoj Univerzijadi održanoj u Zagrebu, Hrvatska, i njihovog trenera Rajka Vujoševića.
 Bošković primio osvajače medalja na Evropskoj Univerzijadi
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Bošković je čestitao studntima na osvojenim nagradama i rekao da je veliko zadovoljstvo pozdraviti mlade ljude koji su ujedno dobri studenti i uspješni sportisti. On je naglasio da je ovaj uspjeh ujedno i uspjeh Ministarstva prosvjete koje je stavilo akcenat na poboljšanje kvaliteta fizičkog vaspitanja i pohvalio Univerzitet Donja Gorica za podršku koju pruža studentima kada je ono u pitanju. Ministar je izrazio nadu da će karate postati olimpijski sport, kao i da će jednog dana ovi mladi ljudi predstavljati Crnu Goru i na Olimpijadi. 
Student Filip Vujadinović, osvajač srebrne medalje na Evropskoj Univerzijadi u Zagrebu zahvalio je u ime studenata Ministarstvu na podršci i ministru Boškoviću na prijemu. Takođe, on je izrazio zahvalnost Studentskom sportskom savezu i Univerzitetu Donja Gorica na jedinstvenom pristupu sportu. 
Vujadinović je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima i podsjetio na uspjeh iz 2012. godine kada su u Bratislavi bili šampioni svijeta u ekipnoj konkurenciji i titulu šampiona Evrope u muškoj konkurenciji iz 2013. godine, ali i na još veliki broj pojedinačnih medalja.
Prijemu je prisustvovao i rektor UDG prof. dr Veselin Vukotić, a ovom prilikom studentima su uručene prigodne nagrade.

Portal Analitika