Politika

PIR CG: Jedinstvena opoziciona lista je državni interes

Jedinstvena opoziciona lista je državni interes Crne Gore, svakako da nadilazi partijske i lične ambicije, traži svijest i odricanja što podrazumijeva isključenje liderske sujete. Ideja koju ste saopštili promovišući “Otpor beznađu”, dobija nepodijeljenu podršku svih građana pa i partije Penzionera, invalida i restitucije Crne Gore - PIR CG, navodi se u saopštenju generalnog sekretara ove partije Radisava Koraća, dostavljenom Portalu Analitika.
PIR CG: Jedinstvena opoziciona lista je državni interes
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Predsjedništvo Partije penzionera,invalida i  restitucije Crne Gore  -PIR CG,  je jednoglasno donijelo odluku da medju prvima podržimo tu ideju,jer je ujedinjenje opozicije naša temeljna programska odrednica od osnivanja  2009.godine. Nažalost ideja o osnivanju DEF-a u kojoj smo od osnisvanja učestvovali  i  dali svoj skromni doprinos, da se pod “ JEDAN  KIŠOBRAN” okupe stranke, partije, pokreti, NVO  sektor, sindikati i  pojedinci, koji imaju  NAJMANJI ZAJEDNIČKI  SADRŽALAC , borbu protiv mafijaškog režima DPS-a i njihovog lidera Mila Đukanovića, koji je zarobio sve državne institucije i uspostavio privatnu državu, nije uspio do kraja.

Dakle “ Dan  D” je 16 Oktobar  i apelujemo na političke subjekte u Crnoj Gori da sve  apsolutno sve programske razlike i lične sujete ostavimo po straini  da ih zaboravimo , da se nadjemo  svi na jednoj listi jer je to jedini način da se Crna Gora   oslobodi  od hobotnice  zvane  DPS.

Predsjednišđtvo PIR  CG , bilo je spremno  žrtvovati svoju Partiju i nazvati  je “SAVEZ JEDINSTVENE OPOZICIJE CRNE GORE”, ali odustajemo  da ne zbunjujemo javnost, da ne prepićemo aktivnosti na terenu, a sve sa ciljem da ideja oživi u praksi.

Sa velikim zadovoljstvom javno ističemo žašto ne reći da smo prvi politički subjekt  koji se prijavljuje na jedinstvenu opozicionu listu CG, i od Predsjedništva  „OTPOR BEZNAĐU „očekujemo poziv da potpišemo SPORAZUM koji definiše prava i obaveze budućih članica.

Ujedno činimo apel da nam se pridruže , pođu našim putem svi politički subjekti, NVO sektor, sindikati i pojedinci od integriteta i ugleda - kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika