Društvo

Budva: Ko višestruko naplati vožnju ostaće bez licence

Nelegalni i taksisti koji naplaćuju astronomske cijene usluga i time varaju turiste koji dolaze u Budvu na ljetovanje, suočiće se sa oduzimanje licenci za rad. To je juče kazao gradonačelnik Saša Popović, pozivajući građane da prijave sve divlje taksiste, kao i one koji varaju goste koji su došli na odmor.
Budva: Ko višestruko naplati vožnju ostaće bez licence
Portal AnalitikaIzvor

 Prvi čovjek Budve je kazao da se primjenjuju radikalne mjere, zbog ponašanja budvanskih taksista.

"Ove godine opština nije izdala nijedan izvod za licencu, što znači da na ulicama može da bude 395 vozila. Nažalost, i dalje imamo problem divljih taksista. Apelujem na sve turiste i mještane da zabilježe svako taksi vozilo koje nema prepoznatljive tablice i prijavi, kao i da se prijavi svako ko naplaćuje višestruko veće iznose za usluge taksi prevoza", upozorio je Popović nakon svečanosti u Komunalnom preduzeću.

Osvrćući se na finansijsku situaciju u Opštini, Popović je kazao da se postepeno uvodi stabilnost.

„Ovih dana imamo solidno punjenje budžeta, uspjeli smo da isplatimo zarade. Sada radnicima dugujemo samo jednu platu. Nekim korisnicima nijesmo uplatili platu, jer direktori tih ustanova nijesu dostavli potrebnu dokumentaciju. Nadam se da će to pribaviti i u ponedjeljak im uplatiti zarade", kazao je Popović.

On je juče u auto bazi Komunalnog preduzeća prisustvovao promovisanju dva nova specijalizovana vozila za odvoz komunalnog otpada, takozvane male "autosmećare".

U ponedjeljak usvajanje DUP "Buljarica I" u SO

Popović je kazao da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma dalo saglanost na detaljni urbanistiki plan "Buljarica I", čime su se stvorile sve pretpostvake da Skupština opštine u ponedjeljak ga usvoji.

"Predložio sam da SO usvoji planski dokument. Ono što se čekalo osam godina, uspjeli smo da uradimo i to na zadovoljstvo vlasnika zemlje na području DUP-a Buljarica I. Starosjedioci će konačno moći da objekte i zemlju valorizuju i privedu je namjeni", rekao je Popović.

dnevne novine

Portal Analitika