Politika

Džaković: Kodeksi ne pomažu ako poslanici nemaju kućno vaspitanje

Bivša poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Ljubica Beba Džaković, kazala je da su posljednja dešavanja u Skupštini pokazala da Etički kodeks poslanika ne služi ničemu.
Džaković: Kodeksi ne pomažu ako poslanici nemaju kućno vaspitanje
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine Darko Pajović podnio je prošle nedjelje Odboru za ljudska prava i slobode prijavu protiv poslanika Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, Branka Radulovića, Janka Vučinića i Veljka Vasiljevića zbog, kako se navodi, narušavanja ugleda parlamenta i kršenja Etičkog kodekasa poslanika.

Međutim, Pajovićeva prijava nije imala efekta jer je zamjenica predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, poslanica DF-a Ljiljana Đurašković, odbacila prijavu.

Džaković je kazala da podržava postupak predsjednika Skupštine Pajovića, jer je, kako kaže ona, ponašanje poslanika DF-a nezabilježeno.

“Alal vjera Pajoviću! Ja bih prijavila još nekolicinu njih. Evo, pogledajte Branka Radulovića kako se ponaša: teško nama kad imamo onakve profesore. Bila sam političar i znala da uđem u oštru raspravu, ali ne sjećam se da smo nekada psovali”, kazala je Džaković Portalu Analitika.

Ona je istakla da iz pomenutog slučaja možemo zaključiti da Etički kodeks poslanika ne pomaže u suzbijanju problematičnog ponašanja.

“Kodeksi ne pomažu. Novinari imaju kodeks, policajci ga imaju, poslanici, ali ako nemaš kućno vaspitanje i ako iz porodice nijesi naučio kako da se ophodiš prema drugima, onda nećeš poštovati ništa. To su ljudi koji potiču iz porodica koje ih nijesu naučile redu”, smatra Džaković.

Naša sagovornica je poručila da voli da čuje opozicione poslanike koji se ophode pristojno, ali da će "grupacija okupljena oko DF-a proći kao Šešelj u Srbiji".

B.K.

Portal Analitika