Crna hronika

Policija nudi nagradu za informaciju ko je pucao na Predraga Šukovića

Uprava policije pokreće inicijativu za raspisivanje javne nagrade za informacije koje bi pomogle u procesu identifikacije osumnjičenog, koji je 11. jula u strogom centru Podgorice, sa tri metka u noge ranio bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Predraga Šukovića, saznaju Dnevne novine.
Policija nudi nagradu za informaciju ko je pucao na Predraga Šukovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Menadžment Uprave policije trebalo bi ovih dana da inicijativu podnese MUP-u, a konačnu odluku o tome donosi Vlada. Visina nagrade još nije poznata.

Iz policije ističu da napadom na Šukovića, nije ugrožen samo njegov, već i integritet cijele službe i države. Stoga, kako tvrde, sve operativne strukture policije intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog pokušaja ubistva. Istraga je usmjerena ka identifikovanju i pronalaženju izvršioca, ali, ukoliko postoji, i eventualnog nalogodavca.

Prema nezvaničnim informacijama, pomoć je zatražena i od partnerskih službi iz regiona.

"Fotografije i snimci napadača su poslati kolegama iz regiona, zbog sumnje da osumnjičeni nije iz Crne Gore", navode iz policije.

Na sumnju da je hladnokrvni "pucač" došao iz inostranstva ukazuju činjenice da je usred dana u centru grada zapucao na Šukovića, da nije bio maskiran, te da je trčeći pobjegao sa mjesta pucnjave, a stotinama metara daleko odatle mu se gubi svaki trag.

Šuković je u subotu izašao iz bolnice, a prema nezvaničnim informacijama, nije zatražio policijsku zaštitu, niti procjenu ugroženosti njegove bezbjednosti.

Napadač je na sebi imao plavu košulju kratkih rukava i farmerice, a riječ je o osobi starosne dobi od 45 do 50 godina. Šuković je krajem juna osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću. U optužnom predlogu piše da je Šuković na portalu "Vijesti" postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade" Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Dnevne novine

Portal Analitika