Društvo

Izložba "Kult svetog Vladimira Dukljanskog" na Trgu nezavisnosti

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnoga grada i Matice crnogorske na Trgu nezavisnosti u četvrtak, 21. jula u 21:00 čas biće otvorena izložba "Kult svetog Vladimira Dukljanskog", povodom 1000 godina od smrti kneza Vladimira (1016-2016) . Izložbu će otvoriti mr Ivan Jovović, predśednik ogranka Matice crnogorske Bar.
Izložba "Kult svetog Vladimira Dukljanskog" na Trgu nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Iste večeri na terasi nove zgrade Parlamenta u 21:15 sati biće predstavljena monografija "Dukljanski Knez Sveti Vladimir" (970-1016), kojom se obilježava 1000 godina crnogorske državotvornosti (publikovana u izdanju Fondacije "Sveti Petar Cetinjski2 iz Podgorice i Narodnog muzeja Crne Gore) u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnoga grada i Fondacije "Sveti Petar Cetinjski".

O Monografiji će govoriti: akademik Sreten Perović, Dragoljub Rašović predśednik Fondacije "Sveti Petar Cetinjski" i sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport mr Nela Savković-Vukčević. Muzička pratnja: mr Bogdan Asanović.

Stihove poeme "Kosara" Mladena Lompara čitaće Ivana Mrvaljević.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.