Društvo

UDG domaćin američkim studentima

U okviru međunarodne saradnje koju Univerzitet Donja Gorica ima sa velikim brojem univerziteta, kako iz regiona tako i iz cijelog svijeta, studenti sa Univerziteta Pitsburg će četiri sedmice boraviti na UDG-u.
UDG domaćin američkim studentima
Portal AnalitikaIzvor

Tokom svog četvoronedeljnog boravka u Crnoj Gori, američki studenti će pohađati kurs crnogorskog jezika za strance i upoznati se sa crnogorskom kulturom. U okviru pomenutog kursa, predavanja će biti izvođenja u Centru za strane jezike na UDG-u i s obzirom da studenti posjeduju osnovna znanja crnogorskog jezika, oni će imati prilike da nastave učenje crnogorskog jezika.

Cilj ovog kursa jeste svakako da se inostrani studenti bliže upoznaju sa crnogorskom kulturom kao i da učestvuju u različitim aktivnostima zajedno sa studentima UDG-a. U okviru četvoronedeljne posjete, pored kursa crnogorskog jezika, studenti iz SAD-a će imati priliku da čuju predavanja rekspektabilnih profesora.Pored toga biće u prilici da posjete prijestonicu Cetinje i Nacionalni park “Lovćen” kao i primorske gradove i tako se upoznaju sa Crnogorskom istorijom i kulturom.

Portal Analitika