Društvo

Kolona na graničnom prelazu sa Hrvatskom (VIDEO)

Čitalac portala Radija Jadran proslijedio je snimak kolone na graničnom prelazu Kobila-Vitaljina, gdje je, kako je kazao čekao dvadeset minuta da se okončaju administrativni poslovi – provjera dokumenata i vozila.
Kolona na graničnom prelazu sa Hrvatskom (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

U graničnoj policiji kazali su da čekanja ima, ali je ono maksimalno do deset minuta. Eventualno, dvadeset kad je red duži, ali to je rijetkost.

“Granični prelaz Kobila je karakterističan jer ima samo po jednu ulaznu i izlaznu traku, te je samim tim i manji broj zaposlenih. Uz to, provjera dokumenata i vozila mora da se radi onako kako to nalažu propisi, što zahtijeva određeno vrijeme”, kažu nam u Graničnoj policiji.

Oni navode i da su tokom jučerašnjeg dana imali poziva i iz Call centra NTO, gdje su se putnici žalili na zadržavanje.

“Riječ je samo o domaćim korisnicima prolaza – kao što su taksisti iz Kotora, Budve i Tivta, vlasnici turističkih agencija koji rade transfere do aerodroma. Oni su uvijek u gužvi, nijesu baš strpljivi i najviše se žale. Oni bi izgleda voljeli da rampi i kontejnera uopšte nema, pa da mogu bez kontrole i bez zadržavanja da prolaze, jer po nekoliko puta prelaze granicu. Nismo imali niti jednu primjedbu inostranih turista, koji su prešli ko zna koliko prelaza i čekali možda duplo duže. Na svim granicama mora da se sačeka”, tvrde u Graničnoj policiji.

Dodaju i da se na graničnom prelazu Debeli brijeg gdje je frekvencija vozila veća, čeka maksimalno do desetak minuta, te da ovog jutra nije bilo većeg zadržavanja.

Inače, na graničnim prelazima u Herceg Novom, Debeli brijeg, Kobila, Sitnica i Luka Zelenika, tokom jučerašnjeg dana evidentirano je 22.533 putnika, 6.160 motornih vozila i 5 plovila u luci Zelenika, što je neznatno više nego prošle godine.

 </p>

U zavisnosti od doba dana varira i koncentracija putnika na graničnim prelazima, ali i sam čin zadržavanja i registracije na punktovima. Veći promet evidentan je u jutarnjim i predvečernjim satima, dok su preko dana gužve manje.

radio jadran

Portal Analitika