Društvo

U Beranama od 21. do 26. jula veliki broj manifestacija

U Opštini Berane će, od 21. do 26. jula biti održan veliki broj kulturnih, muzičkih i sportsko-rekreativnih manifestacija, među kojima je THUNDER FEST, na kojem organizatori, kako su saopštili, očekuju blizu 15 hiljada ljudi iz Crne Gore i regiona.
U Beranama od 21. do 26. jula veliki broj manifestacija
Portal AnalitikaIzvor

Savjetnik sa informisanje u Opštini Berane i koordinator koncerta za Dan opštine, Nikola Urošević, najavio je da će 23. i 24. jula u Beranama biti održan treći THUNDER FEST na beranskom aerodromu.

„Pripremamo zaista sjajan program. Ono što je novitet ove godine je, da će pored elektronske muzike, što je bio slučaj ranije, biti prisutna i hip hop muzika“, kazao je Urošević u PR Centru.

Kako je podsjetio, THUNDER FEST je prošle i pretprošle trajao jedno veče, dok će ovogodišnji trajati dvije noći.

„Hedlajneri prve večeri su Bad Copy, Bane Lalić i MVP, Struka, DJ DJ Lanmia, Prefix i DJ Johnnyzza. Prvo veče će obilježiti i nastup Plesnog kluba „Duga“, koji će svojim koreografijama i igrama upotpuniti atmosferu na festivalu“, istakao je Urošević.

THUNDER FEST je, kako je naveo, prošle i pretprošle godine okupio je deset hiljada posjetilaca.

„Ove godine očekujemo da ta brojka da bude veća. Očekujemo blizu 15 hiljada posjetilaca iz Berana, okolnih gradova i čitave Crne Gore, jer smo imali veoma uspješnu reklamnu kampanju“, kazao je Urošević.

On je rekao da je ulaz na festival potpuno slobodan, navodeći da su povoljne cijene hrane, pića i smještaja.

Govoreći o muzičkom programu za Dan opštine 21. jul, Urošević je najavio da će tim povodom, u organizaciji te opštine, lokalne turističke organizacije i Jelen piva, nastupiti Dejan Petrović i Big Band.

„To je jedan od najpoznatijih trubačkih sastava. Događaj koji vrijedi doživjeti i vidjeti. Očekujemo veliki broj posjetilaca kako iz Berana tako iz gradova u okruženju“, kazao je on.

Beranska Šlaufijada će, kako je rekao, biti održana 22. jula.

„To je jedna sjajna sportsko-rekreativna manifestacija, koja će imati i muzički karakter – nastupiće bend Mikrokozma. 26. jula biće održan koncert braće Teofilović u amfiteatru spomenika kulture na Jasikovcu“, naveo je Urošević.

Koordinatorka THUNDER FEST-a, Jelena Raković, kazala je da je druga noć festivala rezervisana za elektronsku muziku, „kakav je i sami festival“.

„Prvi će nastupiti DJ Popsy, naš najmlađi ovogodišnji učesnik. Nakon njega će nastupiti DJ Nebs Jack iz Bosne i Hercegovine, kragujevački duo Sax 'n' Groove, DJ Lucky DEE, a zvijezde večeri su grčki duo „Bang La Decks““, navela je Raković.

Izvođač druge večeri Thunder Festa, crnogorski DJ Lucky DEE, kazao je da prvi put nastupa na tom festivalu.

„Očekujem da će to biti dobro i energično veče, kao što će biti muzika sa moje strane - retro progresiv i progresiv. Kontakt sa publikom na sjeveru nisam imao, mada mislim da me dosta publike iz tog dijela Crne Gore slušalo na primorju“, rekao je on.

Izvođač druge večeri Thunder Festa, bosansko-hercegovački DJ Nebs Jack rekao je da je to njegov prvi nastup u Crnoj Gori.

„Jako mi je drago zbog tog festivala jer se vidi da se srcem ide. Nadam se da će u jako brzom periodu festival izrasti u nešto veliko. Volio bih da poručim ljudima da dođu i da ponesu puno dobre volje i energije, kao što i mi imamo“, kazao je on.

Tekst i foto: prcentar.me

Portal Analitika