Region

"Molimo građane BiH da ne love pokemone po minskom polju"

Pojedini korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive i rizične površine da bi našli pokemona, navode iz organizacije ''Posavina bez mina''.
"Molimo građane BiH da ne love pokemone po minskom polju"
Portal AnalitikaIzvor

''Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljenu signalizaciju minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata'', navode oni na Fejsbuku.

Pokemon Go aplikacija za samo nekoliko dana postala je globalni fenomen i izazvala je pravu histeriju u čitavom svijetu i ljudi masovno traže i skupljaju pokemone.

Kada ga pronađe prebacuje se u virtualnu stvarnost – na ekranu zahvaljujući kameri na telefonu se vidi se stvarni prostor u kojem se igrač nalazi, ali i pokemon koji može biti u grmlju, fontani, na ulici... ili minskom polju...

Kada mu se igrač dovoljno približi, oko pokemona će se pojaviti krug i igrač mora baciti svoju virtuelnu pokemon loptu, koja će se pojaviti na ekranu. Na nju igrač mora da klikne prstom dok se pokemon ne uhvati i ne spremi u pokemon loptu. 

Ranije tokom dana svjetski mediji prenijeli su bizarnu situaciju iz Minhena gde je došlo do sukoba pripadnika desničarske Pegide, pripadnika Antife, policije i - ljubitelja pokemona.

 </p>

Portal Analitika