Društvo

Jedan dežurni ljekar na skoro pet hiljada gostiju

Turistička ambulanta u Rafailovićima napokon je počela da radi, nakon što je postignut dogovor rukovodstva Mjesne zajednice Bečići i Doma zdravlja Budva, pišu Dnevne novine.
Jedan dežurni ljekar na skoro pet hiljada gostiju
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što Opština Budva nije imala novca da obezbijedi dežurstvo ljekara u rješavanje problem se uključila Mjesna zajednica, koja je u više navrata upozoravala da je ljekarska zaštita namijenjena za gotovo 5.000 gostiju koliko trenutno odmara u tom primorskom mjestu na najnižem nivou.

Prema riječima potpredsjednice MZ Katarine Rafailović, dogovoreno je sa direktorom Doma zdravlja Budva Zoranom Špadijerom četvorosatno dežurstvo jednog ljekara i tehničara u popodnevnim satima od 17 do 21 čas.

- Budući da se naselje Rafailovići tretira kao ekskluzivno, a da trenutno imamo oko 5.000 gostiju, nažalost, lokalna uprava nije imala novca da obezbijedi rad turističke ambulante. Zbog loše finansijske situaicije u kojoj se nalazi lokalna uprava, Mjesna zajednica je bila prinuđena da sama riješi ovaj problem - kazala je Rafailović.

Ona je napomenula da je direktor Doma zdravlja ponudio trenutno rješenje problema, time što će se organizovati popodnevno četvorosatno dežurstvo.

Izvor: CdM

Foto: hotelobala.me

Portal Analitika