Društvo

Veljović nije odgovoran za „slučaj Limenka“

Bivši direktor Uprave policije, sada sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović nije zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet države za 10,5 miliona eura, utvrdilo je Specijalno državno tužilaštvo koje je šest mjeseci vodilo izviđaj u „slučaju Limenka“.
Veljović nije odgovoran za „slučaj Limenka“
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, utvrđeno je da Veljović nije odgovoran za zloupotrebu položaja. Da li je protiv ostalih u ovom slučaju obustavljen postupak, Pobjedini izvori nijesu saopštili.

Prije osam godina brat premijera Mila Đukanovića, Aco Đukanović potpisao je ugovor sa Upravom policije, tada samostalnim organom, na osnovu kojeg je zemljište na lokaciji Limenke, kod Mljekare, trebalo da mu bude ustupljeno dvije godine kasnije. Kako to nije ispoštovano, Aco Đukanović je u julu 2012. tužio državu i dobio spor.

Na mjestu zgrade MUP-a u Zagoriču trebalo je da se napravi nova zgrada, gdje bi bio sektor za vanredne situacije, sektor za izdavanje dokumenata i informacioni sistem UP i MUP-a, koji je bio smješten u „Limenki“. MUP je u vrijeme mandata Ivana Brajovića odustao od nove zgrade, jer nije bilo novca.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika