Društvo

NAŠI U SVIJETU: Anita Čović, PR njujorške turističke kompanije „Social Discovery Ventures“

Riječ „Montenegro“ tokom posljednjih mjeseci veoma je prisutna u američkim elektronskim medijima, posebno na kanalima lokalnih, nacionalnih i globalnih televizijskih mreža. Njujorška kompanija ,,Social Discovery Ventures“ već mjesecima vodi medijsku kampanju, kako bi američkim turistima preporučila - ,,Pet mističnih svjetskih destinacija“.
NAŠI U SVIJETU: Anita Čović, PR njujorške turističke kompanije „Social Discovery Ventures“
Portal AnalitikaIzvor

Pored lokacija u Italiji, Peruu, Škotskoj i Arizoni, atribut ,,mističnog mjesta“ dobila je Boka Kotorska, sa naglaskom na čuvenu priču o Tre Sorele. Zasluga za ovakvu promociju crnogorskog turizma u Americi pripada mladoj Podgoričanki Aniti Čović, koja je - kao PR menadžer njujorške turističke kompanije - uvrstila destinaciju iz svoje domovine u ovaj ekskluzivni program. Ne samo što je kreirala poziciju Crne Gore u projektu ,,pet mističnih svjetskih destinacija“, Anita i putuje širom Amerike i gostujući na televizijskim stanicama promoviše kako cjelovit projekat, tako i sa posebnom emocijom govori o Crnoj Gori.

anita2Samo u posljednjih nekoliko mjeseci Anita Čović je nastupala u programima referentnih televizija u Majamiju, Atlanti, Arizoni, Kaliforniji, Njujorku... - Kada me voditelji predstavljaju gledalištu, uvijek naglase da sam iz Crne Gore, što meni otvara dodatni medijski prostor za dužu priču o Crnoj Gori. Tako sam u nedavnom intervjuu za nacionalnu mrežu TV Pix 11, pored ljepota Primorja, pokazala i čari crnogorskih planina, kanjona, jezera - kaže Anita u razgovoru za Pobjedu. I dodaje: ,,Kada ste van domovine, bitno je da samoinicijativno nešto uradite za svoju državu“. Nakon studija na Ekonomskom fakultetu, Anita je magistrirala na Webster univerzitetu u Americi, a znanje engleskog, italijanskog i španskog jezika brzo su je u kompaniji doveli na vodeću poziciju sektora za odnose sa javnošću. Anitine medijske nastupe primijetio je u popularni ,,Huff Post“ (Haftington Post, najpoznatiji i najposjećeniji američki portal) koji je - pod naslovom ,,Žene u biznisu“ - mladoj Podgoričanki posvetio, za američke standarde, poduži tekst. - Svima bih preporučila da bar jednom, i makar nakratko, borave van Crne Gore jer pogled na domovinu sa strane je mnogo realniji i ljepši - poručuje Anita Čović. (Pobjeda)anita3

 

Portal Analitika