Politika

Đurašković: Prijave protiv DF-a moram da razmotrim u roku od 30 dana

Potpredsjednica Odbora za ljudska prava i slobode Ljiljana Đurašković kazala je za CdM da ima obavezu da u roku od 30 dana zakaže sjednicu na kojoj će se raspravljati o prijavama zbog nedoličog ponašanja protiv njenih stranačkih kolega zbog incidenta 4. jula. Ona nije direktno odgovorila na pitanje kad će to da učini, niti da li će DF uzvratiti istom mjerom, i podnijeti prijave protiv poslanika DPS-a.
Đurašković: Prijave protiv DF-a moram da razmotrim u roku od 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

Da bi Odbor za ljudska prava kaznio ili oslobodio odgovornosti poslanike Demokratskog fronta protiv kojih je predsjednik Skupštine Darko Pajović podnio prijave zbog nedoličnog ponašanja 4. jula, sjednicu mora da zakaže potpredsjednica odbora Ljiljana Đurašković.

S obzirom na to da su prijave podnešene protiv njenih stranačkih kolega, pitali su je da li planira to i da uradi.

“Član 18. Etičkog kodeksa kaže da se prijave moraju razmotriti u roku od 30 dana od dana podnošenja prijave”, kazala je Đurašković za CdM.

Đurašković nije direktno odgovorila ni na pitanje da li će DF uzvratiti istom mjerom, odnosno da li će i oni podnijeti prijave protiv poslanika DPS-a.

“Bićete na vrijeme obavješteni”, rekla je Đurašković. 

Međutim, kako je danas 18. jul, a Skupština planira da radi samo do kraja mjeseca, to može da znači da ovo pitanje prije septembra neće doći na dnevni red, a i tada se očekuje “gužva” s obzirom na izbore koji se održavaju u oktobru.

cdm

Portal Analitika