Svijet

Ubijena još tri policajca u SAD, napadač crnac

Američki zvaničnici potvrdili su da su ubijena trojica policajaca u pucnjavi u Baton Ružu u Luizijani, kao i da su ranjena još trojica. Ubijen i napadač.
Ubijena još tri policajca u SAD, napadač crnac
Portal AnalitikaIzvor

Policija vjeruje da je ubijeni napadač djelovao sam, ali zvaničnici i dalje nisu sigurni da li je imao pomagače, izjavio je policijski portparol Dag Kejn.

Ubijeni napadač identifikovan je kao dvadesetdevetogodišnji crnac Gevin Long iz Kanzas Sitija, a poginuo je u razmjeni vatre sa policijom, navodno na svoj rođendan, prenosi CNN. 

Ranije su američki mediji prenijeli da je jedan napadač ubijen, ali i da su još dvojica napadača vjerovatno u bjekstvu, što je sada negirano. 

Kejn je naveo da je dvoje ljudi privedeno u gradu Adis, u blizini Baton Ruža, i da ih je policija privela pošto moguće imaju saznanja u vezi napada, prenijela je agencija AP. 

Od trojice ranjenih policajaca, jedan ima teže, a dvojica lakše povrede. 

Policiji je uoči napada javljeno da "sumnjiva osoba hoda ulicom Erlajn Hajvej sa puškom u rukama", otkrili su policijski izvori televizijskoj mreži CNN. 

Po izlasku na lice mjesta, policajci su upali u zasjedu najmanje jednog napadača, izjavio je za NBC NJuz gradonačelnik Baton Ruža Kip Holden. 

Pucnjava se dogodila oko devet sati izjutra po lokalnom vremenu, a situacija je stavljena pod kontrolu do podneva, saopštila je kancelarija šerifa. 

Da podsjetimo, u Baton Ružu je nedavno organizovan niz protesta nakon što su ubijeni Afroamerikanci, a potom je uslijedio niz napada na policiju.

 </p>

Portal Analitika