Društvo

KOMUNIKACIONI TIM: Animiranim spotovima približavaju NATO

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, na temu evroatlantske integracije Crne Gore, priprema seriju od četiri animirana spota. Cilj je, kako je saopšteno, na prijemčiv način približiti odgovore na pitanja koja su najčešće intrigiraju javnost, a posebno mlađu populaciju.
KOMUNIKACIONI TIM: Animiranim spotovima približavaju NATO
Portal AnalitikaIzvor

Biće predstavljene teme poput značaja vladavine prava i povezanosti procesa evropske i evroatlantske integracije, cijene članstva, ekonomskih koristi od članstava, gradnje vojnih baza i odlaska u misije.

"Serijal animacija biće dostupan na Facebook-u Twitter-u i interent stranici 'Sigurna budućnost'.
Prva animacija čija je poruka - EU i NATO dijele iste vrijednosti, a koja će biti objavljena sjutra približava značaj vladavine prava i kompatibilnost procesa evropske i evroatlantske integracije i objašnjava da članstvom u NATO-u postajemo dio saveza država zasnovanih na vrijednostima demokratije, ljudskih prava i građanskih sloboda", navode iz Komunikacionog tima.

Animacijom se podsjeća na činjenicu da 92% stanovništva koje živi u državama EU, živi u zemljama članicama NATO-a, jer su od 28 država članica NATO-a, 22 članice i EU.

"Savremena Evropa počiva na dva stuba: Evropskoj Uniji i NATO-u koji predstavljaju njenu političku, ekonomsku i bezbjednosnu okosnicu. Članstvo u NATO ubrzava pristupanje EU. Ispunjavanje kriterijuma za članstvo u NATO, naročito u oblasti vladavine prava, pomaže postizanju standarda EU. Zbog toga će članstvo u NATO ojačati koncept Crne Gore kao građanske države Članstvom u NATO biće dodatno ojačane institucije sistema, vladavina prava, demokratska kontrola vojske i policije, kao i poštovanje prava različitih manjinskih grupa u društvu, poruka je prve animacije imajući u vidu da je riječ o istorijskoj transformaciji Crne Gore i da se procesi integracija moraju posmatrati zajedno, jer Crna Gora želi da bude dio sistema vrijednosti na kojima počiva Zapad", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika