Zanimljivosti

Kako se treba šminkati ljeti

Šta donosi najtoplije doba godine? Pored odjeće od laganog materijala i otvorenih platnenih cipela, ljeto je vrijeme kada se više savjetuje prirodniji look bez puno šminke.
Kako se treba šminkati ljeti
Portal AnalitikaIzvor

Make up stručnjaci savjetuju tokom ljeta izbjegavanje pudera, a umjesto njega korišćenje BB kreme koja u sebi pored zaštitnog faktora ima i sastojke kojima se izbjegava sjajni efekat.

Jednom kada se krenete znojiti, a na sebi još imate i puder biće teško izbjeći božićni prizor s mnoštvo lampica. Žene i djevojke koje ne žele odustati od pudera uprkos vrućinama, savjetuje se prethodno nanošenje baze koja će pomoći održati puder kako se ne bi slivao niz lice. Ne preporučuju se sjenila na bazi ulja, kao ni maskare koje nisu vodootporne.

Ako želite izbjeći izgled klovna, bilo bi dobro koristiti svjetla sjenila u prahu i vodootpornu maskaru koja će izdržati do kraja dana. Boravak na plaži traži odmaranje kože od dekorativne kozmetike, ali ako ni tada ne možete izdržati, maskara će biti dovoljna kako bi istakli oči dok je sve ostalo potrebno zaštititi kremom protiv štetnih sunčevih zraka. Rumenilo se isto tako ne preporučuje dok korektor možete nanositi, ali ne u predebelim slojevima. Ne zaboravite tokom dana zaštititi usne od sunca dok ih tokom večeri možete ukrasiti ružem u nekoj od nježnijih nijansi.

Izgledajte lijepo i osjećajte se dobro u svom tijelu i ne zaboravite na pravilnu njegu kože uz najbolje prirodne sastojke.

Portal Analitika