Politika

DPS: Cenzus glavni problem za dvije trećine tehničkog saveza

''Predstavnici opozicije u Vladi Crne Gore, pošto su vidjeli da nema ništa od navodnih zloupotreba koje su očekivali, sada pokušavaju da opstruiraju njen redovni rad izmišljanjem nepostojećih problema, kao u Prijedlogu ugovora sa italijanskom kompanijom A2A. '', navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista Crne Gore.
DPS: Cenzus glavni problem za dvije trećine tehničkog saveza
Portal AnalitikaIzvor

''Oni bi izgleda da se bave svim osim onim zbog čega su ušli u Vladu.Zaboravili su na stvaranje što optimalnijih uslova za redovne parlamentarne izbore'', govore iz DPS-a.

Oni navode da je jedino još ministar unutrašnjih poslova, bez obzira na to što se ispravnost pojedinih poteza može dovesti u pitanje fokusiran na izbore.

''Slabije karike ''trojke'' sve više pokazuju nervozu, i pravi razlog ulaska u Vladu. Po cijenu njenog napuštanja, njima je stalo da tehnički savez, kako ga je nazvao potpredsjednik DEMOSA Goran Danilović, pretvore u predizbornu koaliciju. Zdušno im u tome pomaže njihov dnevni bilten Vijesti'' ističe se u saopštenju. 

Oni govore da je cenzus glavni problem za dvije trećine tog tehničkog saveza. 

''Očigledno je od početka priča o uslovima za slobodne i fer izbore bila obično fingiranje i mamac za DEMOS da bi se došlo do predizborne koalicije'', govori se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da otuda pojedinici izmišljaju priču o koncezusu u donošenju odluka, čega, kako kažu, nema ni u sporazumu, ni u zakonu. 

''Situaciju u koju su doveli sebe moraće sami da riješe. Bez obzira što im nije lako, jer treba da biraju između dvije loše opcije: da idu samostalno na izbore, i tako rizikuju da ostanu ispod cenzusa; ili da uprkos protivljenu svog članstva idu u trojnu koaliciju, rizikujući tako osipanje birača. To će morati rješavati,  ostali ili ne ostali u Vladi. Pravu ocjenu njihovih odluka, uključujući i to da li će ostati u Vladi, uostalom kao i svih drugih političkih aktera, daće građani 16. oktobra na redovnim parlamentarnim izborima'', zaključuju iz DPS-a.

Portal Analitika