Region

DODIK: Čeda Jovanović je kao nenavođena raketa

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da nikada ne bi mogao da uradi ono što je Čedomir Jovanović uradio, pojavljivanjem i izjavama u Srebrenici.
DODIK: Čeda Jovanović je kao nenavođena raketa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dodik je lidera LDP nazvao "politički nekontrolisanom, nenavođenom raketom", koja kao gotovu stvar prihvata "laži i stereotipe".

Dodik je rekao da "Jovanović samo tako bupne", ali da bi trebalo da dođe kod njega u Banjaluku ili u druga mjesta u Republici Srpskoj da priča o njenom ukidanju.

"Jovanović kaže da treba ukinuti RS, neka dođe u Banjaluku kod mene da to priča, ili u Zvornik, ili bilo gdje drugdje. On je van vremena i prostora, on je u suštini politički nekontrolisana navođena raketa", rekao je Dodik.

Čedomir Jovanović je jedini političar iz Srbije koji je bio u Potočarima na obilježavanju godišnjice zločina u Srebrenici.

Jovanović je tada zamjerio vlasti Republike Srpske, posebno njenom predsjedniku Miloradu Dodiku zato što niko iz tog entiteta nije bio na komemoraciji.

"Sa tim se nikada neću pomiriti. Uvjeren sam da će doći dan kada će ovde biti i predstavnici vlasti Srbije i vlasti Republike Srpske, da se nada da će oni reći da se u Srebrenici desio genocid i da se on mora osuditi", rekao je Jovanović.

Portal Analitika