Politika

MOSKVA: Đukanović predvodi trend namjernog rušenja tradicionalno prijateljskih odnosa

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kazala je danas na redovnoj konferenciji da će vlast u Podgorici „snositi punu odgovornost za svoj anti-ruski stav“.
MOSKVA: Đukanović predvodi trend namjernog rušenja tradicionalno prijateljskih odnosa
Portal AnalitikaIzvor

- Primili smo k znanju Đukanovićeve izjave o „ruskoj propagandi“ iz proteklih dana - rekla je Zaharova reagujući na izjavu da su ljudi iz „najnižih slojeva na Balkanu plijen za rusku propagandu“.

- Obratili smo pažnju na opaske koje je crnogorski premijer Milo Đukanović iznio 12. jula, da je ruska propaganda opasna i da cilja na one koji su i dalje pod snažnim uticajem prošlosti - kazala je Zaharova i dodala kako su te ideje ruskim diplomatama poznate iz izjava lidera NATO.

- Đukanović otvoreno i eksplicitno predvodi trend namjernog rušenja tradicionalno prijateljskih odnosa dvije zemlje. Rusija je ukazala NATO na njihovu direktnu odgovornost za moguću dalju eskalaciju vojno-političkih tenzija u Evropi, kao rezultat gomilanja bez presedana trupa u oblastima koje se graniče sa Rusijom - rekla je Zaharova.

Kako je navela, ruska strana je predložila „niz posebnih, praktičnih koraka za novo uspostavljanje povjerenja“.

- Očekujemo reakciju od naših kolega iz NATO - kazala je ona.

- Prostor koji nijesu zauzeli Evropska unija ili NATO ispuniće druge snage. Te druge snage su Rusija ili radikalni islamisti - zaključila je Zaharova u svom današnjem obraćanju.

Izvor: Tanjug.rs/B92

Portal Analitika