Društvo

I ovako se može proslaviti Dan državnosti: Bravo! (FOTO)

13. jul je idealan datum za odlazak u prirodu, ali, ne samo zbog roštiljanja. O tome svjedoči i primjer požrtvovanih ekoloških aktivista sa Radovanom Poborom i Benom Hejvudom na čelu, koji su za najveći državni praznik zaželjeli da Crnu Goru učine ljepšom makar na jednom djeliću njene teritorije.
I ovako se može proslaviti Dan državnosti: Bravo! (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Šta se sve može, kad se vrijedne ruke slože, dokazala je akcija otklanjanja ilegalno odloženog otpada na regionalnom putu Virpazar- Ostros na lokaciji iznad sela Donji Murići, na koju su preko društvenih mreža osmog jula alarmirali upravo Pobor i Hejvud. Sa tog mjesta, gdje je naraslo pravo brdo kućnog otpada, pruža se najljepši pogled na južnu obalu Skadarskog jezera, zbog čega je bilo omiljeno stajalište turista za predah i fotografisanje panorama.

akcija-uz-jezero-7-766x483

Biće tako i ubuduće, jer nakon “mobilizacije” zainteresovanih za akciju i njene današnje realizacije, tamo više nema smeća, a kako je samo čišćenje proteklo, na svom FB profilu zabilježio je Pobor:

“Lokacija je, kao što fotografije prikazuju, očišćena, a sakupljeni otpad odnijet i raspoređen po kontejnerima u Virpazaru. Našoj akciji su se priključili i aktivno pomogli direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore Azra Vuković sa petoricom zaposlenih iz NP Skadarsko jezero, Komunalne djelatnosti Bar sa svojim radnicima iz sekcije Virpazar i dva volontera iz Belgije.Iskreno se zahvaljujemo svima na pomoći, a posebno Benu kao inicijatoru ove akcije” zapisao je Radovan Pobor.

akcija-uz-jezero-8-643x483

Inače, u tom dijelu Murića pored puta nema kontejnera za otpad.

(jedro.me)

Portal Analitika