Zanimljivosti

Prve saobraćajke zbog igrice Pokemon Go

Dvadesetosmogodišnji Amerikanac umalo je nastradao kada je njegovo vozilo skrenulo sa puta i zakucalo se u obližnje drvo, dok je jednu djevojčicu udario automobil na ulici. Oboje su u trenutku nesreće igrali Pokemon Go na svom mobilnom telefonu.
Prve saobraćajke zbog igrice Pokemon Go
Portal AnalitikaIzvor

Izgleda da je samo pitanje dana kada će aplikacija Pokemon Go koja je u posljednje vrijeme zaludjela vlasnike smartfon uređaja širom sveta, dovesti do prvih žrtava u saobraćaju. Pokemon Go je igra za mobilne telefone, koja igračima omogućava da istražuju okolinu u stvarnom životu koristeći GPS svog uređaja. Cilj je da se odlaskom do realnih lokacija uhvate virtuelna stvorenja iz igre. Najnovije vijesti iz SAD pokazuju da su pojedini korisnici uključivši aplikaciju izgleda isključili zdrav razum.

Tako je jedan vozač iz Oburna u saveznoj državi Njujork zanesen igricom "zaboravio" da treba da upravlja svojim automobilom - trenutak kasnije, vozilo je nekontrolisano skrenulo sa puta i udarilo u drvo. Na sreću, vozač nije teže povrijeđen, ali je ovaj incident podstakao policiju u SAD da ukaže na opasnost koju za učesnike u saobraćaju predstavlja Pokemon Go, prije svega za pješaka.

"Ovo je postalo zastrašujuće. Ljudi hodaju ulicama ne obraćajući pažnju na svoje okruženje", rekao je šef policiji u Oburnu, Šon Batler. Policija je čak izdala upozorenje za korisnike aplikacije u kome apeluju na vozače da ne igraju Pokemon Go dok upravljaju automobilom i da budu svjesni svog okruženja i ne zure u telefon kada se nalaze u neposrednoj blizini puteva i drugih saobraćajnica, a pogotovo kada se kreću kolovozom.

156143844357873ad45ff62603231285-v4-big

Da je upozorenje objavljeno sa razlogom, svjedoči još jedan incident koji se takođe ovih dana dogodio u Sjedinjenim Državama, kada je 15-godišnjakinju udario automobil dok je igrala Pokemon Go. Djevojčicu je igra "vodila" duž prometnog puta, kada je na nju naletjelo vozilo. Vozač je izašao da je pomogne i sačeka dolazak hitne pomoć. U bolnici je utvrđeno da je povrijedila ključnu kost i stopalo, a zadobila je i posjekotine i modrice po telu.

b92

Portal Analitika