Politika

Vujanović sa Nikolićem: Crnogorska kuća - simbol odličnih odnosa

Predsjednici Crne Gore i Srbije, Filip Vujanović i Tomislav Nikolić, ocijenili su da je današnje otvaranje "Crnogorske kuće" u Beogradu, koja će biti korišćena za spoljnopolitičke aktivnosti Crne Gore, simbol odličnih odnosa dvije zemlje i najbolji ulog u zajedničku evropsku budućnost.
Vujanović sa Nikolićem: Crnogorska kuća - simbol odličnih odnosa
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska kuća u Beogradu koristiće se i za aktivnosti posvećene promociji, obilježavanju i zaštiti crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta, kao i za saradnju sa crnogorskom dijasporom u Srbiji. Objektom će upravljati ambasada Crne Gore u Beogradu.

Na osnovu Sporazuma o ustupanju korišćenja nepokretnosti dvije zemlje, Crna Gora je Srbiji, takođe, ustupila objekat u Podgorici.

Foto: BetaFoto: Beta

Na današnjem sastanku dvojice predsjednika, bilo je riječi i o daljem unaprijeđenju odnosa dvije države, kao neizostavnog elementa očuvanju trajne stabilnosti i napretka u regionu.

Zahvaljujući na srdačnom prijemu, predsjednik Vujanović je iskazao spremnost za jačanje međusobnog povjerenja i saradnje na svim nivoima, stavljajući u prvi plan ekonomsku i saradnju na velikim infrastrukturnim projektima, koji bi predstavljali element u dodatnom približavanju dvije prijateljske zemlje.

(Beta, Portal RTCG)

Portal Analitika