Abiznis

Del Monako: Kompanija A2A djeluje tržišno, a ne politički

Ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco Del Monako kazao je za Dnevne novine da se nada pozitivnom ishodu sporazuma kompanije A2A sa crnogorskom Vladom i da se uzda da će, koja god solucija da bude prihvaćena, biti ispoštovana tržišna pravila i pravila Evropske unije.
Del Monako: Kompanija A2A djeluje tržišno, a ne politički
Portal AnalitikaIzvor

"A2A je kompanija koja se upravlja pravilima tržišta a ne politike, i upravo je to njen doprinos u EPCG. A2A je nosilac koncepta moderne kompanije koja je potpisala sporazum sa Vladom Crne Gore a ne sa nekom političkom partijom. Nadam se pozitivnom ishodu novog sporazuma jer će on proći i parlamentarnu proceduru. A2A je kompanija koja je uvijek vjerovala Crnoj Gori i koja je do sada uložila pola milijarde eura u ovu državu, čime je postala značajan međunarodni parter vaše zemlje. Ni ne pomišljam da bi moglo biti prihvaćeno bilo kakvo rješenje koje ne bi bilo u skladu sa pravilima funkcionisanja tržišta i zakona Evropske Unije", kazao je ambador Italije u Crnoj Gori.

Del Monako ističe da smatra da je svaki hipotetički pokušaj uvlačenja A2A u političku predizbornu priču "loš signal crnogorskog tržišta i loš signal za strane investitore koji to tržište posmataraju. S druge strane, Crna Gora koja ima rast od četiri odsto godišnje i koja ima potencijal u oblasti energije j este Crna Gora koja vjeruje u slobodno tržište"

Portal Analitika