Politika

SD: Vladimir Barović heroj modernog doba

Socijaldemokrate Crne Gore pozdravile su odluku predsjednika Filipa Vujanovića da posthumno odlikuje admirala Vladimira Barovića.
SD:  Vladimir Barović heroj modernog doba
Portal AnalitikaIzvor

“Ovakvu odluku o odlikovanju Ordenom časti, na dan obilježavanja jednog od najslavnijih datuma crnogorske istorije, smatramo važnom i neophodnom kako bi se odala počast hrabrom i moralnom činu, i da se učini još jedan korak ka pomirenju i učvršćivanju stabilnosti na ovim prostorima.”kažu iz SD-a.

Admiral Barović, bio je simbol devedesetih godina čuvenog crnogorskog čojstva i junaštva, branivši druge na način koji je on smatrao primjerenim, a njegova požrtvovanost još veću snagu dobija ukoliko uzmemo u obzir kontekst vremena ratnih strahota 90-ih godina, smatraju u SD-u.

“Njegovo odlikovanje na svečanosti obilježavanja 13.jula, a samo 2 dana nakon obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ, dvostruko je simboličan- potvrđuje se opredjeljenje naše države da na osnovama dijaloga, sloge i tolerancije dalje izgrađuje društvo, ali i spremnost da se suočimo sa prošlošću, što je osnovni uslov promocije zdravih i otvorenih odnosa među susjedima.”navodi se u saopštenju.

“Za nas Socijaldemokrate Vladimir Barović je heroj modernog doba, čijem se moralnom činu moramo adekvatno odužiti, i koji treba da služi kao opomena i sjećanje za sve generacije koje stasavaju u Crnoj Gori.”zaključuju oni.

Portal Analitika