Društvo

GA: Otvoreno pismo Filipu Vujanoviću

Građanska alijansa zahvalna je predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću što će, četiri mjeseca nakon njihove inicijative, admiralu Vladimiru Baroviću posthumno uručiti orden. Njihovo saopštenje prenosimo integralno:
GA: Otvoreno pismo Filipu Vujanoviću
Portal AnalitikaIzvor

 “Poštovani gospodine Vujanoviću, Četiri mjeseca nakon naše javne inicijative da admiralu Vladimiru Baroviću posthumno uručite orden, konačno ste potpisali ukaz.

Zahvalni smo na prihvatanju inicijative i čestitamo na hrabrosti, jer se izgleda tako zove sve što je otklon od onoga što je većinska i zvanična Crna Gora nečasno radila devedesetih i čega ste u kontinuitetu dio od 1993. godine i Vi, pa je i ovo na neki način i čudan put pročišćenja za vaše najbliže saradnike u stranci. Kao organizacija koja se trudi da objektivno i nepristrasno sagledava stvari, nebrojeno puta ste bili meta naših kritika zbog Vaših skandaloznih masovnih pomilovanja, sporne ustavnosti Vašeg trećeg mandata, nekonsultovanja nevladinih organizacija pri predlaganju Ombudsmana i generalno lošoj komunikaciji sa civilnim sektorom. Tome možemo dodati I obavljanje partijskih funkcija za vrijeme mandata i brojnim drugim primjerima - ali sada je trenutak da vas javno

pohvalimo jer činite pravi i pravičan potez. Svaka čast, hvala Vam što ste nas uvažili i samo tako nastavite! Podsjećamo na rečeno u Inicijativi koja vam je podnesena 7. marta 2016., da je crnogorski admiral časno i svjesno životom platio odluku da ne učestvuje u nečasnoj agresiji na Pulu i Istru u danima kada je euforija "konačnog obračuna sa ustaškim bojovnicima" bila dominantan sentiment u Crnoj Gori, onda kada je "Rat za mir" bio razglednica crnogorske države i vasih partijskih drugova.

Stoga smo uvjereni da će ovim ordenom, čin admirala Barovića biti još jedan svjetionik kako svi mi treba da se ponašamo u najtežim trenucima i izazovima.

Još jednom snažno podržavamo i pohvaljujemo Vašu odluku uz napomenu da nikad nije kasno za pokajanje u bilo kom obliku došlo i gdje god bilo usmjereno.

Srdačno vas pozdravljamo.”

Portal Analitika