Politika

OEBS spreman da prati parlamentarne izbore

Danas je u Podgorici Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanierom.
OEBS spreman da prati parlamentarne izbore
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović zahvalio se na brojnim i značajnim aktivnostima OEBS-a u Crnoj Gori, ocjenjujući posebno vrijednim njen doprinos našim reformama. Konstatovao je da je dobra dinamika ratifikacije Protokola o pridruživanju Crne Gore NATO-u vrijedno priznanje Crnoj Gori i da će članstvo u NATO-u doprinijeti ukupnoj stabilnosti regiona.

Predsjednik je saopštio da je u susret parlamentarnim izborima sporazumom vladajućih partija i dijela opozicije o učešću u Vladi radi kontrole izbornog procesa, Crna Gora pokazala visok demokratski kapacitet i konstruktivan odnos parlamentarnih stranaka. Naglasio je važnim kredibilnost buduće Vlade, ocjenjujući da OEBS posmatranjem izbora tome može dati vrijedan doprinos.

Generalni sekretar Zanieri je konstatovao da je Crna Gora pouzdan član OEBS-a koji na konstruktivan način afirmiše sve njegove standarde. On je istakao da je Crna Gora dobar primjer regiona, te da doprinosi stabilnosti u regionu, uvjeren da kvalitetno partnerstvo sa OEBS-om olakšava ostvarenje njenih integracionih ciljeva. Saopštio je spremnost OEBS-a da na poziv Crne Gore posredstvom ODIHR-ove misije prati parlamentarne izbore.

Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka OEBS-a u Crnoj Gori gospođa Janina Hrebičkova. 

Portal Analitika