Politika

Vujanović u razgovoru sa Metom: Crna Gora i Albanija dijele iste integracione vrijednosti

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao je danas u Podgorici sa Predsjednikom Skupštine Republike Albanije Iljirom Metom.
Vujanović u razgovoru sa Metom: Crna Gora i Albanija dijele iste integracione vrijednosti
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik je konstatovao sadržajne i intezivne odnose Crne Gore i Albanije, iskazujući zadovoljstvo otvorenom i bliskom komunikacijom među zvaničnicima dvije države na svim nivoima.

Saopštio je da dvije države dijele iste integracione vrijednosti i svojom ukupnom saradnjom predstavljaju primjer dobrosusjedskih odnosa u regionu. Parlamentarnu saradnju dvije države ocijenio važanim segmentom njihove  ukupne saradnje. Zahvalio se Albaniji na ratifikaciji Protokola pristupanja Crne Gore NATO-u, kao i dosadašnjoj kontinuiranoj podršci procesu naših evroatlanskih integracija.

Iljir Meta je čestitao Crnoj Gori uspjeh u evroatlanskim integracijama, naglašavajući njegovu važnost za stabilnost regiona, posebno u svijetlu aktuelnih globalnih izazova. Iznio uvjerenje dalje uspješne saradnje dvije države,  kao partnera u ključnim regionalnim projektima. Naglasio da u evropskim integracijama treba nastaviti sa snažnim partnerstvom, jer je to zajednički interes.

Portal Analitika