Društvo

Štrajk željezničara: Vozovi staju na sat

Sindikat Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) organizovaće u petak jednosatni štrajk upozorenja, saznaju Dnevne novine.
Štrajk željezničara: Vozovi staju na sat
Portal AnalitikaIzvor

Kako pišu Dnevne novine, njihov sagovornik iz ŽPCG kazao je da je razlog štrajka upozorenja neisplaćivanje tri zarade radnicima tog preduzeća. On je pojasnio da niko od zaposlenih u ŽPCG neće raditi tokom trajanja štrajka upozorenja, što znači da vozovi neće saobraćati u vremenu od 12.45 do 13.45.

"Predstavnici Sindikata razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i pomorstva i finansija, u nadi da će pronaći rješenje za izmirenje neisplaćenih zarada. Međutim, nijesmo naišli na razmijevanje ta dva resora”, kazao je izvor DN iz ŽPCG.

On je kazao da će resorima Ivana Brajovića i Raška Konjevića postaviti uslov za isplatu zarada, a u protivnom će stupiti u generalni štrajk.

"Iz resornog ministarstva ŽPCG je dobio sugestiju da smanji broj radnika i vozova koji obavljaju redovan saobraćaj” kazao je izvor DN.

Prema podacima o poslovanju, kompanij a ŽPCG je prošlu godinu završila sa minusom od 1,6 miliona eura, dok je 2014. godine bila u minusu 3,9 miliona eura. Godinu 2013. ta kompanija je završila sa minusom od 3,4 miliona, dok je godinu prije minus bio skoro tri miliona. Kompanija ŽPCG ima oko 250 zaposlenih. (cdm/Dnevne novine)

Portal Analitika